Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>>  Историята не може и не бива

...
Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>> 
Историята не може и не бива
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Историята не бива да се заличава, рушенето на паметници не е добър признак

Още фотоси ВИЖТЕ ТУК > > >  

" Историята не може и не трябва да се заличава или да се пробва да се заличава. Тя е нещо, което в действителност ни свързва всички. В този ред на мисли рушенето на монументи не е добър симптом, първо. И второ - в случай че всеки режим или политическа система потегля да разрушава предходните, нямаше да има нито Триумфалната арка, нито пирамиди, нито друго ", добави Сакскобургготски, представен от. 

Той беше посетител във Военната академия " Г. С. Раковски " в София, където беше маркирана 130-ата годишнина от рождението на цар Борис Трети - неговият татко, който е ученик на Академията.

Симеон Втори (Сакскобургготски) е цар на българите в интервала 1943-1946 година, а след премахването на монархията напуща страната. Завръща се десетилетия по-късно, като в интервала 2001-2005 година е министър ръководител на България.

Снимка: Булфото

Наскоро, след повече от десетгодишна правосъдна борба, която страната води, с цел да си вземе назад дворци, гори и земи, Софийският областен съд призна българската страна за притежател на 66 недвижими парцели, върнати преди повече от 20 години на Сакскобургготски. 

 

Роденият на 30 януари 1894 година в София цар Борис Трети пък е наследник на цар Фердинанд I и Мария Луиза. Възкачва се на престола на 3 октомври 1918 година, когато е едвам на 24 години. По време на неговото царуване дамите в България за първи път получават изборни права, а вследствие на комплицирани дипломатически игри и ангажименти с Германия и Съюз на съветските социалистически републики той съумява да върне отнетата ни десетилетия по-рано Южна Добруджа.

Снимка: Булфото

Царят съумява и да се контракти с Хитлер Македония да е под български протекторат, без значение че тя е в състава на Третия райх по това време. В началото на март 1943 година в резултат на персоналната интервенция на Борис е анулирана и заповедта за депортиране на българските евреи. 

Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР